Přejít na obsah


Fotka

Locus addon FieldNotes

android

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
62 odpovědí na toto téma

#1 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 08 září 2014 - 18:05

Ahoj všem,

 

děkuji za podněty. Sem chodím málo, takže se omlouvám za podní reakci. Ať se to neplete s Locusem, tak zakládám nové vlákno rovnou s reakcemi z vlákna Locusu.

@Niximor
 děkuji za podnět ohledně logování. On každý to má asi trochu jinak. Trochu jsi to i popsal. Mělo to sloužit k automatickému označení logů třeba po víkendu, pokud byla hodnota nastavena na 2 a addon se spustil v neděli. Beru Tvojí připomínku ohledně automatického označení nezalogovaných.
V příští verzi bude v nastavení odstraněna volba X posledních dní a nahrazena volbou pro automatické označení nezalogovaných.

Add mazání. Zatím s tím nebylo počítáno vzhledem k budoucím možnostem, včetně filtrace již zalogovaných. Tzn., ře nebudou vidět, ale budou k dispozici v DB. Ovšem je zde potřeba podpory ze strany Locusu.

@Tinklebell
Možnost předpripravit si text v Locusu při logování stále funguje včetně šablon {t}, {c}. Jiné šablony v Locusu nebyly ani při editaci. Šablony v addonu jsou další nadstavbou, která se ještě možná rozšíří o BB cody podporované na GC. A jak píšeš, i já v terénu rychle vytvořím FN pouze s počítadlem. Večer nebo v dopravním prostředku pak spustím addon a pohodlně doplním texty. Když nestihnu, vrátím se k tomu později. Když mám vše dologováno "napsáno", odesílám na web nebo do GSAKu. Addon má pomoci právě při post logování u piva :)

@Voldik
Jak mám rozumět "auto-neodtrhávání". Je to označení logů jako zalogovaných? Poslední verze po odeslání logů znovu načítá data z DB. Pak by to znamenalo, že Locus neoznačí logy jako zalogované. Děje se to při online logování, poslání FN na web nebo vytvoření txt souboru?

Děkuji

 


  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#2 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 691 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2014 - 20:17

Addon je fajn, akorát bych uvítal abych moh zaškrtlé logy sharenout na dropbox rovnou jako soubor s fieldnotes. Tedď musím udělat mezikrok přes file manager...


  • 0

#3 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 08 září 2014 - 23:43

Addon je fajn, akorát bych uvítal abych moh zaškrtlé logy sharenout na dropbox rovnou jako soubor s fieldnotes. Tedď musím udělat mezikrok přes file manager...

 

Chce to čas :) V plánu je dropbox, evernote. Možná gdrive. Uvidí se.

Dále je v plánu exportovaný txt file ukládat jinam, než do adresáře Locusu. pak by pomohl DropSync.


  • 1

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#4 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2014 - 7:44

Chce to čas :) V plánu je dropbox, evernote. Možná gdrive. Uvidí se.

Dále je v plánu exportovaný txt file ukládat jinam, než do adresáře Locusu. pak by pomohl DropSync.

 

Používám právě DropSync a v pohodě. Mám prostě synchronizovaný celý adresář Locus s tím, že mám omezenou max. velikost souborů co se mají synchronizovat. Ano, mít FN v extra adresáři by bylo lepší, ale jde to i bez toho.

 

Co mi ale v addonu chybí je možnost dostat se na danou keš. Dřív když jsem v Locusu klikl na záznam logu, tak jsem měl možnost smazat a nebo zobrazit keš. Ano, editace logu byla až po nalezení dané keše, takže teď je to lepší, ale sem tam se potřebuju kouknout i na listing keše.


  • 0

#5 Tinklebell

Tinklebell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 09 září 2014 - 8:21

@XiXi_team

 

S tím post logováním u piva mě to vůbec nenapadlo :D  ... mám dvě velmi děti, takže takové dodatečné logování u piva nebo v MHD je pro mě fantasmagorie. Ale chápu, že myšlenka je to (pro ty bez závazků) výborná. :)

Možnost, že by v budoucnu mohlo být těch šablon na výběr víc již při logování na místě, lze řešit s tebou nebo je to věc čistě Locusu?

Předem říkám, že tohle není alfa a omega používání tohoto Locus addonu, ale usnadnilo by mi to caching. ;)

 

Mně jde o to, že se během roku dostanu i za hranice a tam obvykle loguji v jiném jazyce. Mám v šabloně přednastavené počítadlo a čas odlovu seskládané do věty. Obvykle tam pak napíši i při jaké příležitosti lovím v zahraničí - dovolená s rodinou, s kamarády, služebka, cyklo, hory, na vodě atd. Vím, že v komunitě kačerů se zkratky a čísla nosí, ale myslím, že některému ownerovi udělá radost, když ten log není jen strohé "číslo a TFTC". ;)

Už jsem párkrát takto logovala jako zběsilá :) , abych si pak na netu usnadnila práci, a potom jsem ty kešky přepisovala třeba do češtiny, protože jsem si holt nestihla přepsat šablonu. Příšerná drbačka. Mluvím hlavně o přepisování textu u počítadla a času. :rolleyes: Takto bych po přejetí hranic vybrala jinou šablonu, alespoň tu část s počítadlem a časem, ten zbytek doplním přes CTRL-C/V. ;)

 

Díky moc. Addon mi funguje od počátku bez problémů.

Ať se daří.

 

Hezký den všem.


  • 0

#6 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2014 - 9:45

Však v tom addonu si právě ale můžeš přednastavit několik šablon, nějaké už tam jsou, jdou editovat i smazat. 

 

https://lh5.ggpht.co...OPeF-Uk=h900-rw


  • 0

#7 Tinklebell

Tinklebell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 09 září 2014 - 9:53

Jak už jsem zmínila, stále to k těm dvěma klikům u každé kešky při logování v terénu představuje hodně kliknutí navíc, které mi efekt nulují (konkrétně rozkliknou pravý panel, addon, log, šablonu, vybrat šablonu, potvrdit, zavřít addon - tj. 7 kliknutí navíc u každého logování) a jak psal autor, je to addon k logování "u piva".

Proto se ptám, zda by to nešlo nastavit již u logování v terénu!


  • 0

#8 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 873 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2014 - 12:32

A nedelate to nahodou komlikovanejsi nez to je ????

 

V Locusu dam zalogovat a hodim to na offline uloziste. No a u piva si to z addonu odeslu jako FN a nebo si vytvorim soubor a nahraju ho pres operu ci do dropboxu.

 

V terenu je klikani uplne stejne a tech par kliku u piva me nezabije.

 

ASPON TAK TO DELAM JA


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#9 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2014 - 15:07

Tak tak, na místě automatický offline log do FN pouze datum a čas a pak doma odeslat logy přes addon přímo na gc.com.  :D


  • 0

#10 mike_btk

mike_btk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2014 - 15:27

Ahoj, docela by se mi líbilo mít možnost připojit k logu obrázek, jako to umí Adrake (mám na mysli až u toho "post" logování u piva).


Tento příspěvek byl upraven od mike_btk: 09 září 2014 - 15:28

  • 1

#11 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2014 - 18:13

Autoneodtrhavanim jsem myslel to, že již odeslané logy na web jsou stále zatrzene. Šel jsem na keš a nenašel, napsal jsem dnf log a v hospodě ho odeslal. Cestou z hospody jsem šel přes jinou a tu našel, sepsal jsem log a odeslal. Pak se dívám, že jsem dnf zalogoval 2x.
  • 0
\m/

#12 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 září 2014 - 22:55

@marram
menion přidal do API možnost zavolat obrazovku listingu, takže v budoucnu bude možné se podívat na listing, logy ...

@Tinklebell
I já mám závazky :) a loguji právě po večerech s mobilem v ruce, kdy je klid nebo v metru cestou do práce :) Jinak logování na místě dělá pouze Locus. Stejně i posílání logů na web gc.com (je zbytečné, aby uživatel dával další práva na GC Live). Ostatní správu logů je již možné spravovat přes addon.
Nepochopil jsem to přepisování textu u "počítadla a času". To je i za hranicemi přeci ve stejném formátu, ne? Jde o ten text za tím? Protože je teď čas logů ukládán v čase UTC+0, bylo by možné do addonu přidat stejnou funkcionalitu Locusu, kdy by přidával čas místo {c}. Ohledně počítadla jsem s Menionem řešil, jestli to vyndat z textu logu a mít to jako samostatné pole v db. Zatím je to součástí textu. On ne každý používá counter a není jistota, že se vždy loguje přes ten jeden konkrétní mobil/tablet, aby byla zachována kontinuita číslování.
Add zahraniční logy. Jak psal shaman3. V terénu pouze datum, čas, counter. A později v addonu pomocí šablon ty texty v cizím jazyce.

@mike_btk
Obrázky snad také pořešíme.

@Voldik
V nové verzi se bude moci nastavit, co zatrhávat. Nic, zalogované, nezalogované. Takže by to mělo vyřešit Tvůj problém.


  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#13 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2014 - 0:02

Díky, teď jsem s tím hodně bojoval. :)
  • 0
\m/

#14 kryshtof

kryshtof

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2014 - 16:53

možnost zatrhávat nezalogované keše to asi vyřeší, ale stejně to raději napíšu - když chci ručně zatrhnout nějaké položky, docela bojuju s tím se trefit přesně do malého čtverečku - stačí kousíček vedle a místo zatrhnutí to zobrazí log (a po návratu zpět se vrátí nazačátek seznamu).

Šlo by rozšířit oblast ovládající zatrhnutí na celou "buňku" (myslím tu malou vpravo, ve které je pouze čtvereček)?


  • 0
Motorola MB526 Defy+ (Locus) + Qstarz BT-Q1000X a geopesa Naru

#15 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2014 - 13:40

Nejsem si jist jestli můj dotaz patří do tohoto vlákna nebo čistě Locusového...

pokud se mi stane nedopatřením to, že u nějaké kešky v Locusu omylem nastavím nalezeno, tak mám nějakou šanci toto odvolat/zrušit? Resp. jak bych to měl provést? Díky předem za radu.


  • 0

#16 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 873 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2014 - 14:55

Nejsem si jist jestli můj dotaz patří do tohoto vlákna nebo čistě Locusového...

pokud se mi stane nedopatřením to, že u nějaké kešky v Locusu omylem nastavím nalezeno, tak mám nějakou šanci toto odvolat/zrušit? Resp. jak bych to měl provést? Díky předem za radu.

Kdyz das znovu na te kesi  zalogovat tak se ti v dalsim kroku objevi krom Zalogovat/Nahrat Field Notes/Offline   uplne dole (jako exitujici lokalni zaznam)  taky onen "nalezovy" zaznam (nebo proste ty zaznamy k dane kesi) kdyz kliknes na ten objevi se okynko s volbou a jednou z moznosti je i smazat (krom zalogovat, fieldnotes a editovat)


Tento příspěvek byl upraven od Dobesch: 24 září 2014 - 14:57

  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#17 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2014 - 15:57

Aha, tak to není u mě poprvé... mám tendenci vše ovládat přes tlačítka, menu a tohle jsem bral jako text.

Díky moc.


  • 0

#18 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2014 - 16:48

Když se field notes přestěhovali do samostatného pluginu nadával jsem. Teď po delším používání říkám, že je to super věc . Ta zpětná editace v klidu "někde u piva" nemá chybu. Díky moc. Pokud by šlo ještě pořešit vkládání TB mohl bych rovnou od půllitru logovat :-)
  • 0

#19 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 691 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 18:09

Už delší dobu (ještě před tímto addonem) pozoruji v Locusu podivné chování po vyexportování field notů do souboru. Fieldnotes se v přehledu zdablují - viz screenshot:

 

Screenshot_2014-10-08-17-12-45.png

 

Předpokládám, že jde o nějakou chybu, která se třeba neděje jenom mne.


  • 0

#20 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2014 - 18:30

Hlásím stejný problém. I s oříznutím posledního znaku. Začalo to dělat před zavedením addonu a to dokonce několikrát. Pak to addon na chvíli vyřešil (nebo sem si toho nestih všimnout) a už je to zase zpět. Mám dojem, že to dělá, když vyexportuju do FN.

 

A pak mám ještě jeden problém s vyexportovaným FN. Záznamům chybí odřádkování, musím ho ručně ladit (gc.com by to možná přežvýkalo, ale FN používám i na něco jiného).


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama