Přejít na obsah


Fotka

GSAK vs. GeoGet

geoget gsak

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
85 odpovědí na toto téma

#61 honza.h

honza.h

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 556 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2015 - 12:56

c:geo muze take pouzivat mapy OSM, takze muze mit stejnou mapu jako a:Drake.

 

Tak to jsem nevěděl a omlouvám se za to. Vždy jsem viděl c:geo používat jen online.


  • 0

#62 prkin

prkin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2015 - 14:56

Zajímavá diskuse a řada podnětných poznámek.

C:geo - umí offline podobně jako Locus (ten jsem používal dost v minulosti). A:drake jsem taky zkoušel, ale přišlo mi to zbytečně složité bez přidané hodnoty - možná právě proto, že nepoužívání ani GSAK ani GG ani nic podobného a neumím využít jeho výhody.

GG i GSAK mám nainstalované. Uvidím, jak se s nimi poperu. Zatím se mi GG zdá trošku zamtečný - nějak úplně nepobírám to členění na dtb a seznamy. Taky se mi nestáhly všechny keše - nevím, jestli tam není nějaké omezení počtu nebo tak. Asi si pohlídám nějaký eventík (pokud tedy bude) ohledně užívání GG nego GSAKu.

Díky všem za odpovědi.


  • 0

#63 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2015 - 15:05

Limity na Geocaching Live jsou, ale jsou vazany na osobu/den!

 

Tak aby te to nezmatlo. Ja jen abys treba v GSAKu nevycerpal limit, a pak se nedivil, ze ti Geoget skoro nic nestahne, protoze sis ten limit uz vypraskal jinde.


  • 0

#64 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2015 - 15:07

Jo, a tohle jsi cetl? http://www.geocachin...name-otevři-se/


  • 0

#65 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2015 - 15:27

A hlavně je dobré pochopit, že když smáčknu DEL, smažu položku jen ze SEZNAMU. CtrlA, DEL mi vyčistí okno (stejně jako ikona koštěte), ale nesmaže keše z databáze. Dost dlouho trvalo, než jsem si DEL zkusil smáčknout.

Ale občas by se hodilo i něco navíc. Třeba nejen do seznamu pomocí filtrů přidávat a ubírat, ale třeba i invertovat filtr. Vím, že si můžu ten inverzní filtr nastavit, ale někdy by to byla dost zbytečná práce. Nedavno jsem na to narazil, už nevím, co jsem chtěl tehdy dosáhnout, ale vím, že jsem musel dost divoce kombinovat, než jsem dostal, co jsem chtěl. Ale ono to divoké kombinování je třeba jen občas, většinou stačí použít jeden filtr. Případně si seznam dopracovat ručně. Příklad: když mám filtr na Nalezené a chci vidět jen nalezené do 3 km, jednodušší než upravovat filtr je vyfiltrovat si vše, setřídit podle vzdálenosti a pak zbytek smazat. (pro hnidopichy - zrovna tahle úprava filtru by složitá nebyla).


  • 0

#66 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2015 - 15:39

CtrlA, DEL mi vyčistí okno (stejně jako ikona koštěte), ale nesmaže keše z databáze. Dost dlouho trvalo, než jsem si DEL zkusil smáčknout.

 

Košťátko má klávesovou zkratu F8. Mačkám ji dost často, protože jak píše HaLuMa, prázdnota je základní výchozí stav na práci s GG. Markantní je to u hledání podle názvu:

  1. Smažu seznam pomocí F8.
  2. Ctrl-F, napsat nějakou část názvu, Enter.
  3. Seznam se naplní hledáním. Pokud chci přidat hledáním další, zase jen Ctrl-F...

P.S.

Omlouvám se, že píšu takové triviality, ale ještě si dobře pamatuji nedávnou zdejší diskuzi na téma "proč se to hledání v GG chová tak divně"...  :ph34r:


  • 0

#67 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2015 - 15:46

Příklad: když mám filtr na Nalezené a chci vidět jen nalezené do 3 km, jednodušší než upravovat filtr je vyfiltrovat si vše, setřídit podle vzdálenosti a pak zbytek smazat. (pro hnidopichy - zrovna tahle úprava filtru by složitá nebyla).

 

No toto je zrovna velmi jednoduchý příklad, který jde udělat jedním krokem. Vyberu filtr nalezené (Found) a tlačítkem vedle (trychtýř s tužkou) nastavím vzdálenost a dám načíst. Hotovo.

 


  • 1

#68 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 210 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:11

Geogeti filozofie neni ve skutecnosti nikterak ojedinela, jak by se mohlo na prvni pohled zdat. 

Dovolím si trochu oponovat: Ostatní programy na úvod podstrčí okénko vyhledávání. GeoGet vždy prázdný seznam.

 

Než jsem si zvykl, že mým největším kamarádem je klávesa F2, tak to byl záhul. Stáhnul jsem kešky, ukončil program, spustil znovu a nic tam nebylo. 

Osobně bych uvítal možnost nastavit si vyhledávací filtr jako default akci při spuštění. Jinak jej používám k plné spokojenosti


  • 0

#69 Pnov

Pnov

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:22

A proč si tam ten filtr prostě nenastavíš???

V menu Nastavení si můžeš vybrat, co má Geoget po spuštění dělat.


Tento příspěvek byl upraven od Pnov: 22 leden 2015 - 12:25

  • 0

P%C5%88ov.png


#70 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:24

Osobně bych uvítal možnost nastavit si vyhledávací filtr jako default akci při spuštění. Jinak jej používám k plné spokojenosti

 

Přesně toto nastavení GG umožňuje. V globálním nastavení určuješ co se stane po startu GG (resp. po přepnutí databáze). Kromě toho můžeš pro každou databázi nastavit její výchozí filtr. Tím dosáhneš toho, že po startu GG se ti zobrazí seznam např. podle filtru Found...


  • 0

#71 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 077 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:28

Dovolím si trochu oponovat: Ostatní programy na úvod podstrčí okénko vyhledávání. GeoGet vždy prázdný seznam.

 

...

a velký nápis, co máš dělat, uprostřed toho prázdného seznamu


  • 2

#72 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:34

Hlavní nastavení GG se přece popisuje v dokumentaci, stejně tak jako přidružené nastavení databáze. Nebylo by užitečné místo "záhulu" si občas něco přečíst...?!?  :rolleyes:


  • 0

#73 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:38

a velký nápis, co máš dělat, uprostřed toho prázdného seznamu

 

A jeste by mohl mit nejakou barvu, aby to člověka hned trklo. A kdyby to bylo jeste v obdelnicku se zaoblenymi rohy... ou-jee! B)


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 22 leden 2015 - 12:39

  • 5

#74 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:39

Tak tak... Já mám ve svém GeoGetu nastaveno zobrazení 80km kolem Brna a u přítelkyně všechny Found


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#75 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 552 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 12:56

Ta práce s filtrem je pěkná. Ale taky kdysi chvíli trvalo, než jsem přišel na to, že ho můžu nastavit jednorázově a spustit bez uložení (na jednoduché akce), nebo uložit (i pro příště), nebo uložit pod jiným jménem (a tím vytvořit další filtr). Je to naprosto logické a pochopitelné, jen jsem asi v tu chvíli myslel jinak,

A při startu se dá nastavit nejen filtr, ale i řazení a rozložení sloupců a to pro každou databázi zvlášť. A to rozložení sloupců taky stojí za to zkusit, spousta uživatelů to asi ani neví, že může mít několik podob a přepínat si mezi nimi.


  • 0

#76 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 429 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 13:19

a velký nápis, co máš dělat, uprostřed toho prázdného seznamu

 

Jenže když to pustí někdo, kdo to vidí poprvé, není mu vůbec jasné co je nějaký seznam a že je to trošku něco jiného, než koukání přímo na data. A ten nápis mu stejně není jasný. Já databázové aplikace programuji a když jsem to pustil poprvé, nechápal jsem nic. Ne každý hned pochopí tu geniální myšlenku se seznamy a proto je třeba s geniálními myšlenkami dost opatrně. Tomu, kdo už to pochopil to přijde samozřejmé.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#77 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 13:27

Souhlas - s geniálními myšlenkami se musí opatrně. Naštěstí to za nás vyřešila Matička Příroda, co geniální kaši dává jen po hodně malých lžičkách... :)


  • 1

#78 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 13:42

Jenže když to pustí někdo, kdo to vidí poprvé, není mu vůbec jasné co je nějaký seznam a že je to trošku něco jiného, než koukání přímo na data. A ten nápis mu stejně není jasný.

 

Chapu, ale dokazes to vysvetlit jednou vetou? Klidne bych ji tam prihodil. Ale jiste uznas, ze roman se tam nevejde a nikdo by to tam ani necetl.


  • 0

#79 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 429 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 13:53

Nedokážu to vysvětlit jednou větou. A to je ten kámen úrazu. A proto to lidi nechápou. Ale je to moc dobře napsáno na http://www.geocachin...ame-otevři-se/

To kdyby se tam dalo nějak zapracovat, aby si to lidi přečetli.


Tento příspěvek byl upraven od Zagloba: 22 leden 2015 - 13:55

  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#80 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2015 - 14:10

Už jsem párkrát koukal na nápis v prázdném seznamu, jestli by se to nedalo napsat nějak jasněji, když už to má tak hezky zaoblený rohy ;) a mnozí to přesto nechápou. Myslím, že mne nic nenapadlo. Je to napsaný jasně a pochopitelně. Snad jen by se i do obdélníčku mohla přidat informace ve smyslu, že "zvolená databáze obsahuje xxx bodů". Já vím, že je to na stavovým řádku, já vím...


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, gsak

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama