Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.4.1


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
705 odpovědí na toto téma

#41 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 7:02

mpik: Už nějakou dobu jsou puntíkaté mapy přímo ve Statoru bez nutnosti spolupracovat s gc.cz, možná má Onygzz na mysli tyto.

 

Puntíkaté mapy ve Statoru používají jako zdroj dat gc.cz. Takže spolupráce nutná. Sice máme v plánu vyzkoušet i jiné řešení, ale zatím jde jen o plány...


  • 0

#42 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 7:03

mpik: Už nějakou dobu jsou puntíkaté mapy přímo ve Statoru bez nutnosti spolupracovat s gc.cz, možná má Onygzz na mysli tyto.

 

I puntikate mapy ze Statoru pouzivaji mapgen na gc.cz, proto potrebuji nalezy nahrane tam.

 

Uvazujeme o generovani puntiku primo ve Statoru, ale zatim GG nema potrebnou podporu pro praci s obrazky. Vzhledem k tomu, ze GG je hlavne databazovy program a funkce, ktere by k tomu byly potreba, neni uplne trivialni rozumne implementovat, neni jiste, zda nekdy ta podpora vubec bude.

 

EDIT: Hee, Erik napsal v podstate totez :)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 květen 2016 - 7:04

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#43 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 7:06

Ale dělat pokusy je opravdu lepší v jiném profilu. Hlavně proto, že tam můžu mít jen tu jednu sekci a nekompiluju pořád celou statistiku. Ono to trvá docela dlouho.

 

Na testování je moc užitečné ono zakázání (disable) modulů nebo celých větví obsahu. Na pár kliků zakážeš všechny záložky a necháš si jen tu jednu, kterou ladíš. Tím výrazně urychlíš generování statistiky.


  • 0

#44 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 10:21

Naprostá většina editorů má funkce Undo/Redo. Backup/Restore jsem u nich opravdu neviděl. Doplnit Undo/Redo do Statoru je zcela mimo obzor.

 

Backup a restore jsem nepoptával, ptal jsem se na zazálohování aktuálního konfiguračního souboru bez toho, že bych to musel prohrabávat v adresářích a řešit, co vlastně si mám zazálohovat. Možná si někteří pamatují, že třeba T602 vytvářel soubory s příponou .BAK.

 

Na funkci kopírování jednotlivých větví se budu muset podívat, to by se mi určitě hodilo.

 

Nejvíc by mi ale pomohlo, kdybych se v tom nehrabal a v klidu si vždycky počkal až na funkční verzi.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 11:13

No, ten stary T602 ano, ten to delal. A co novy? A co treba graficke editory pocinaje windowsim malovanim, a co soucasne textove editory, ... ktere z tech stavajicich editoru to delaji? Nejak si nevzpomenu na zadny, i kdyz, abych byl objektivni, PSPad jde nastavit tak, ze zalohu dela.

 

Nicmene Stator ne a ber to jako vlastnost. Pokud by to delal, tak kolik zaloh zpet? Jedna zaloha ti urcite stacit nebude, protoze budes delat spoooostu pokusu :-) Jak budes zalohy odlisovat a podle ceho obnovovat?

 

Promin, ale mam te za takoveho velkeho stourala, ktery ma jen reci a pozadavky na ostatni. Sam nic. On uz ten zpusob, jakym jsi napsal prvni prispevek, me trochu nadzvedl. Mozna by neskodila trocha pokory k tem, co svuj volny cas investuji pro vase pohodli a v podstate za to nic nedostavaji.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 12:20

Nemyslím si, že bych navrhoval nesmysly, to za prvé.

 

Ano, jsem rejpal. Obvykle se to projevuje tak, že objevím nějaký problém a snažím se vymyslet řešení. Třeba GeoGet si dělá automatické zálohy databáze a jde nastavit kolik si jich dělá. A jde snadno vybrat, kterou použít. Prosté a logické.

 

A pokud Tě to uklidní, tak stejně řeším i problémy u placených produktů. A musím Vám přiznat, že reagujete leckdy lépe, než podpora placených produktů. Ale oni zase neprojevují takovou averzi ...


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#47 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 12:47

A musím Vám přiznat, že reagujete leckdy lépe, než podpora placených produktů. Ale oni zase neprojevují takovou averzi ...

 

Oni nesmí. Jsi jejich vážený platící zákazník, kvůli kterému tu onu věc dělají. Proto ti musí mazat med kolem tělních otvorů. A nemůžou ti otevřeně říct, co si o tvém požadavku/názoru myslí. Oni to nedělají pro radost.

 

Ale chci zdůraznit, že názory a připomínky vítáme. Jen nemůže nikdo čekat, že každý nápad je dobrý, nejlepší na světě nebo jen realizovatelný. Takže si normálně (bez mazání medu) řekneme, že je to blbost a jedeme dál...  :)


  • 1

#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 12:49

Tebou zmineny *.bak soubor je jedina zaloha obecne. Geoget resi jednu zalohu denne. Pokud budes chtit zalohovat podobnym zpusobem, budto se dostavame na sekundy. V kazdem pripade ani zaloha Geogetu nevyresi situaci, kterou vzdalene resivam pravidelne - zmenena a spatna data se postupne protlac do vsech zaloh a neni kde vzit spravna data. To je duvod, proc prosazuji vedome zalohovani uzivatelem. Zadnou automatikou to nahradit nelze.

 

Ad averze - cos udelal pro GG ty?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 17:50

Je vidět, že nechceš ani přemýšlet o tom, jak by se to dalo řešit :-(


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#50 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 18:01

Zatim jsi me (a tusim ani Erika) nepresvedcil, ze by ta prace mela nejaky smysl, a ani jsi nenavrhnul zadne reseni. Jen jsi placnul do ticha vykrik z meho pohledu arogantnim tonem a na nase duvody nereagujes.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 květen 2016 - 18:03

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#51 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 19:37

Je vidět, že nechceš ani přemýšlet o tom, jak by se to dalo řešit :-(

 

Ba ne, naopak. Myslím, že jsem přemýšlel dost a napsal i podle mého mnohem lepší řešení, než byl tvůj ne zcela promyšlený návrh. Záložní soubor ve stylu .BAK z dob T602 (kdopak si ještě vzpomene, z čeho pohází ta číslovka v názvu?)  je značně nedokonalá varianta vracení se v čase zpět. Aby to dávalo vůbec nějaký smysl, musel by se .BAK zakládat jen při startu Statoru a při změně profilu. A to je ta potíž. Když pustíš Stator a přepneš na jiný profil a zpátky, máš po záloze. Představa, že se budou vytvářet zálohy číslované a pak se někdo vyzná v řadě .BAK01 až .BAK52 a pozná, co kdy jak vzniklo a obsahuje, mi taky reálná nepřijde.


  • 0

#52 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 19:50

Ideální by asi bylo, kdyby se vytvořil paralelní záložní profil, kam by se dalo přepnout výběrem profilu, ale to je zjevně blbost.

 

Podle mne by stačilo vytvořit, před první denní editací, pracovní soubor, který by měl za názvem vložené datum. Na příponu bych nesahal, vzhledem k chování OS je spousta lidí nevidí a dělalo by to pak zmatky. Vzhledem k tomu, že statistiky se needitují každý den, tak by to mělo stačit.

 

Myslel jsem, že každý profil má svůj INI soubor v samostatném adresáři ? Nebo to tak není ? Osobně si myslím, že naprostá většina lidí má jen jeden aktivní profil a možná ještě jeden testovací.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#53 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 330 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 20:11

Myslel jsem, že každý profil má svůj INI soubor v samostatném adresáři ? Nebo to tak není ? Osobně si myslím, že naprostá většina lidí má jen jeden aktivní profil a možná ještě jeden testovací.

 

Jasně, každý profil je jeden adresář, ve kterém jsou všechny soubory profilu, tedy i konfigurace obsahu statistiky, parametrů profilu, grafického stylu a barev. Ostatně se do něj podívej, je to celkem jasné. 

 

Profily byly (a jsou) myšleny právě na vytváření variantních statistik. Takže vlastně i přesně na ono zálohování a pokusničení. Vybereš profil, tlačítkem Kopírovat uděláš jeho kopii a v ní si testuješ a zkoušíš, jak libo. A děláš to jako vědomou akci. Ne jakousi tajuplnost na pozadí...

 

Hele, doporučuji si všechny možnosti, co tu popisujem, vyzkoušet. Pak teprve se bavme, jestli něco chybí. Přidávat další a další "fíčury" do programu aby nahradily stávající, které uživatel nezná a nevyzkoušel, není dobrá cesta.


  • 0

#54 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 20:23

No prave, ono to neni zalohovani jednoho souboru, ale vlastne vsech ini, ktere v tom adresari jsou. Tak ono technicky to neni nic sloziteho, ale ve shode s Erikem opakuji, ze mi to pripada naprosto zbytecne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#55 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 21:52

Tak nevim co se stalo, ale kdyz jsem si kliknul na Stator (update) aplikace cela se hryzla, vysypala se mi chyba cesty k souboru "data/Default.gcl" a ted mi nejde otevrit zadna databaze. :( Vzhledem k tomu, ze to mam cele presunute z PC na flash a nemam jeste zalohu tak jsem asi v .......


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#56 Onygzz&Pudinka

Onygzz&Pudinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 22:25

Pokud jde o puntíkatou mapu, tak tam je třeba nejdřív nahrát seznam svých nálezů sem na geocaching.cz. V Geogetu je na to i plugin. A proto je třeba mít v geogetu vyplněno i přihlašovací jméno na geocaching.cz.

Pokud jde o barevné mapky, máš všude správně tagy? Zkus spustit plugin divider, myslím, že to pak půjde. Ten projede všechno a doplní příslušné tagy s okresy.

A teď mě napadlo: neměl bych to udělat taky?

 

Díky...toto pomohlo ;-)


  • 0

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 7:55

Tak nevim co se stalo, ale kdyz jsem si kliknul na Stator (update) aplikace cela se hryzla, vysypala se mi chyba cesty k souboru "data/Default.gcl" a ted mi nejde otevrit zadna databaze. :( Vzhledem k tomu, ze to mam cele presunute z PC na flash a nemam jeste zalohu tak jsem asi v .......

 

Odhaduju problem s flash diskem. *.gcl jsou soubory s popisem zobrazenyyc sloupcu v hlavnim okne GG. Pokud nejdou nacist, zkusil bych rychle a bez spousteni GG zkopirovat co pujde (hlavne geoget.db3, ostatni se da nejak nahradit, doplnit).

 

Hlavne ze tu je asi nekolikrat zmineno zalohovani dat. Aplikace je snadne obnovit - nainstalovat znovu. Data je mozne vetsinou ziskat jen ze zalohy. To plati obecne, ne jen s GG.

 

Provozovat GG z flash bez zalohy dat nekde jinde povazuju za naproste kaskaderstvi. Flashky jsou asi nejporuchovejsi zarizeni a spolehat na ne je opravdu blahovost.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 13:40

Ahoj, já právě vše přesunul na Flash z pc. Naštěstí šlo jen o chybu toho "vychoziho" zobrazen sloupců. Ten jsem nahradil diky instalaci čistého GG zas do pc. Akurat nevím proč nešlo vůbec nic otevřít a to ani s jiným nastavením zobrazení. Nicméně to funguje a mám udelanou i zálohu. ;)
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#59 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2016 - 8:35

V takovem pripade neni treba GG instalovat znovu. Soubory ze standardni instalace GG jsou v adresari dist a GG kontroluje jejich pritomnost v DATADIR pri kazdem spusteni, takze by melo stacit GG ukoncit a poskozeny soubor smazat, pripadne jej zkopirovat rucne z dist do DATADIR.

 

Na druhou stranu to tebou popsane chovani spis svedci o poskozeni i dalsich souboru a je mozne, ze nova instalace opravila treba i jine hodnoty. A neumim si predstatvit spojitost se Statorem, tak to asi do tohoto vlakna nepatri.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 22 květen 2016 - 8:38

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#60 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2016 - 11:57

Ahoj všichni,

omlouvám se, jestli zopakuji otázku, která je už někde řešená - snažil jsem se, ale nenašel jsem  :) .

Jedná se mi o to, že když spustím generování statistik, běh scriptu dorazí k "modulu Calc Trackable", rozběhne se GeoJarry a běží, a běží a běží.

poprvé jsem ztratil nervy po cca půl hodině, kdy mi informační stránka v horní části hlásila "Downloading page : 600/2".

vzhledem k tomu, že při každém dalším pokusu jsem se dostal do stejného bodu (teď jsem na stavu 230/2), chci se jen zeptat, 

jestli je toto v pořádku, a jestli to takto poběží při každém generování statistik.

Nejsem žádný počítačový ani programovací expert, tak si na tuto otázku nedokážu odpovědět, případně si poradit s nápravou bez konzultace s tvůrci tohoto geniálního prográmku  :)

díky moc


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama