Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.9.10

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
110 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 18:20

Komu se nechce ve vedrech lítat po keších, může si aktualizovat Geoget!
 
Toto je velmi doporučená aktualizace, protože reflektuje na změny na Geogetím webu. Starší verze mohou mít v budoucnu problémy.
 
Uvnitř se změnilo poměrně dost, i když to z popisu změn tak nevypadá:

  • volba na přímý skok z kešky na logovací stránku
  • GC.live stahování podle uživatelské poznámky či změněných souřadnic
  • aktualizovány definice mapových podkladů
  • mezipaměť mapových dlaždic používá "standardní" formát používaný i jinými aplikacemi
  • optimalizováno stahování obrázků pro listing
  • revidován běh v offline režimu
  • podpora pro nový web geoget.cz

A pozor, první ukázání listingu může trvat trochu déle, kvůli upgradu formátu databáze s mapovými dlaždicemi. Buďte trpěliví!


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 18:25

Diky za novou verzi a dalsi pokrok v GG.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 18:27

Kdybyste vedeli, jak dlouho jsem ladil ten mod_rewrite na starem hostingu, tak byste tu v Geogetu nabidnutou aktualizaci povazovali za zazrak. :D


  • 5

#4 Bubaczech Gang

Bubaczech Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 19:00

Děkujeme .


  • 0

#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 19:47

Ha, jdu na to! Diky za novou verzi, na ty novinky s APInou se tesim asi nejvic :)

Dekujeme ti, zazracny muzi! :)


  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 19:48

Kdybyste vedeli, jak dlouho jsem ladil ten mod_rewrite na starem hostingu, tak byste tu v Geogetu nabidnutou aktualizaci povazovali za zazrak. :D

 

Umim si predstavit. Pral jsem se s tim pri prechazeni na novy hosting taky. A to jsem tam mel jen asi 3 verze prepisu URL, jen pomoci regularnich vyrazu. Zadne funkce ani dalsi zaludnosti.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 306 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 20:06

Funguje to. I na WinXP v té opovrhované "portable" instalaci, při přechodu na nový stroj (řádově v měsících) to už nainstaluju pořádně. Nové stahování nevyužiju, poznámky i finalWaypoint si dělám až v Geogetu, ale někomu se to bude hodit. Loguju ze stránky listingu na webu, protože si chci přečíst předchozí logy, ale ten nový proklik asi využiju také, začal jsem logovat i z draftů z Adrake a tam už si staré logy taky přečtu až potom. Těším se na další změny, na rozdíl od změn na Groundspeaku jsou vždy k lepšímu.


  • 0

#8 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 221 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 20:07

Při aktualizaci to dokonce shodilo běžící GeoGet... To se mi dosud nikdy nestalo !
  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#9 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 221 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 20:11

Funguje to. I na WinXP v té opovrhované "portable" instalaci, při přechodu na nový stroj (řádově v měsících) to už nainstaluju pořádně. Nové stahování nevyužiju, poznámky i finalWaypoint si dělám až v Geogetu, ale někomu se to bude hodit. Loguju ze stránky listingu na webu, protože si chci přečíst předchozí logy, ale ten nový proklik asi využiju také, začal jsem logovat i z draftů z Adrake a tam už si staré logy taky přečtu až potom. Těším se na další změny, na rozdíl od změn na Groundspeaku jsou vždy k lepšímu.

Kde jsi našel ten logovací proklik ? Normálně sice jedu přes FN, ale někdy se to může hodit.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#10 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 20:13

Mi to teda gg neshodilo, ale na to uz jsem zvykla. Logovaci proklik je z kontextovyho menu kese v seznamu... Nebo Crtl+L.


  • 0

#11 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 20:23

Já jsem aktualizoval svou portable instalaci, spustil Geoget a na pět minut šel dělat něco jiného. Co se týče konverze db s dlaždicema, je už asi hotovo (CPU i disk prakticky neaktivní), ale když otevřu listing, tak mapy se v něm nezobrazují. A navíc ani obrázky.

 

Je možná potřeba nastavit ještě něco?

 

Windows 7 Home Premium SP1 64bit

 

2017-07-20_geoget_listing_bez_grafiky.png


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 20 červenec 2017 - 20:26

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 20:36

Kde jsi našel ten logovací proklik ? Normálně sice jedu přes FN, ale někdy se to může hodit.

 

CTRL+L nebo kontextove menu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 21:28

Já jsem aktualizoval svou portable instalaci, spustil Geoget a na pět minut šel dělat něco jiného. Co se týče konverze db s dlaždicema, je už asi hotovo (CPU i disk prakticky neaktivní), ale když otevřu listing, tak mapy se v něm nezobrazují. A navíc ani obrázky.

 

Je možná potřeba nastavit ještě něco?

 

Nastroje - prepnout offline rezim ?


  • 0

#14 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 21:48

Přepnul jsem na offline režim, ale žádná změna. Když to nedáme dohromady, tak smažu databázi obrázků i map, žádná hrůza, vygenerují se znovu. Jen jsem si říkal, jestli to neindikuje nějakou chybu v novém Geogetu, tak s tím do zítřka spěchat nebudu.

 

Předtím se mi samozřejmě mapky i obrázky korektně zobrazovaly.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 22:04

Zkus si smazat/dat stranou soubory md*.sqlite a pak to spust a zkus znova.


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2017 - 23:05

O jedné nové vlastnosti: http://www.geocachin...mapa-do-adrake/

 

Testováno na dovolené v pustinách kolem WESTu a dalších místech v Ašském výběžku.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 20 červenec 2017 - 23:07

  • 0

#17 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 306 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 5:34

Zobrazení map i obrázků trvalo dlouho, ale zobrazilo se to. Zkoušel jsem to ale jen na jednom listingu.

A logovací proklik mě hodil na novou logovací stránku, kde se kolečko točilo a točilo, naštěstí Opt out tam pořád funguje.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 červenec 2017 - 5:35

  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 5:52

Další zobrazení už bude normálně rychle...
a s logovaci stránka mi funguje normalne, to já neovlivním.
  • 0

#19 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 306 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 6:20

Pochopitelně, logování je jen odkaz na stránku a jeho podobu si dělá Groundspeak.

Ale zaujaly mě offline mapy v Adrake, to určitě zkusím. Nejde mi o data, těch mám dost, ale o to, že na většině míst, co hledám, je signál tak mizerný, že se mi mapy nestáhnou. Jako mapu používám offline OSM od Pawse, ale ortofoto by se někdy taky hodilo. Vím, že mapy si můžu postahovat i přes Mobac a určitě to někdy zkusím, tohle je ale jednoduché řešení. Mobac jsem zatím používal jen na katastrálky do Oregona.


  • 0

#20 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 9:18

Díky moc za tuhle verzi. Po těch mapách jsem tajně toužila, ale netroufla jsem si přání ani vyjádřit nahlas :)

 

K aktualizaci: Proběhlo (také v opovrhované portable instalaci) úplně vzorně, právě se dívám na to, jak se mi v souborovém systému převádí mapy... 

 

Jen poznámka - u Win 10 se proces vytváření map několikrát zadrhl - skončila souborová akce, ale databáze map měla podezřele malou velikost, a listing obrázky nenačetl. Pomohlo vytváření na části - odmazat všechny md-, nechat proběhnout co šlo a pak ponechat jen orthomapy, které se vytvořily celé, odmazat jiné md- a nechat proběhnout znovu (otevřením libovolného listingu, bude vidět jen jedna z map). Při sledování adresáře je vidět, na jakých mapách proces právě pracuje a co odmáznout v případě neúspěchu.

Haluma mě možná nepochválí, ale tímhle způsobem je hotovo. 

 

Podobně jako A-drake by měl umět ty mapy využívat Locus, co si vzpomínám, na starém mobilu jsem jeden čas používala pro všechny mapy stejný adresář a fungovalo to... Osmandu by mělo stačit do adresáře s mapami prostě podstrčit ten sqlitedb soubor, mapový zdroj pro čtení si pak přidá sám, pokud mu bude databáze vyhovovat.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama