Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.9.15

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
417 odpovědí na toto téma

#321 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2019 - 16:22

Kretene, sorry, ale u Vychoziho filtru je jasne nastaveno, ze kese BEZ SOURADNIC to nebere. Za tohle si muzes sam.


  • 2

#322 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2019 - 19:52

Ono stačí si v tom výchozím filtru zrušit podminku "musí mít souřadnice", ne?
  • 0

#323 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2019 - 20:43

Ono taky staci pri otazce podat vsechny relevantni informace. Zrovna tobe, K8, to opakujeme naprosto pravidelne! A neuspesne. Asi vsechny tvoje prispevky zacnu ignorovat, i kdybych znak spravnou odpoved. Hlavne ze zamestnas lidi, kteri by mohli delat neco uzitecnejsiho.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#324 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2019 - 8:00

Přesně proto jsem se tomu jeho příspěvku vysmál :) Hlavně, že ta předcházející diskuze je přesně o tom, aby podával všechny informace. A hlavně K8 je tím známý i ve vlákně o chybách v OSM mapách. Pokaždé mu tam někdo napíše, že to klidně může upravit sám, zvlášť když je to třeba jen otočení směru jednosměrky. A další jeho příspěvek je zase chyba bez jakékoliv reakce, nebo jen poděkování za předchozí opravu. 

 

Vím, já jsem v tom také ze začátku plaval, ale snažím se :) V případě K8 mi přijde snaha naprosto nulová...


  • 0
Jde se lovit!

#325 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 9:41

Zase jeden dotaz ohledne zapracovani labek do GG: Tento mesic se zacaly objevovat LAB kese, ktere nejsou prirazene zadnemu mega/giga eventu (prikladem je pet labek u Karlstejna, jejich GPX je prilozen). GG dela hezke upraveni (lepe receno zpresneni) odpovidajicich GPX souboru. Slo by, aby tuto praci udelal, i kdyz neni megac, na ktery lze tuknout pravym tlacitkem mysi?

Přiložený soubor (y)


  • 0

#326 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 220 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 15:57

Já vidím problém v tom, že je nutno nějak vymyslet GC kod. U LABek u eventů je to jasné a jednoduché. Ale jak to udělat u samostatných LABek ? Ostatně, tento problém není úplně nový, ale prozatím se neřešil. V USA existuje asi rok stará LAB série, jsou to prý jakési kvízy a také to není navázáno na event.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#327 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 15:59

No, holt to budu muset udelat uplne jinak.


  • 0

#328 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 20:11

Ono to mozna nebude tak horke, protoze neni jiste, zda z tech novych (Adventure) labek budou i ty GPX soubory. Rano jsem u Adventure lab Karlstejn GPX soubor nasel (a sem prilozil), ale ted uz mi to najit nejde. U tech dalsich labek (Libcice a Dacice v Cesku, a fura v Nemecku) ten GPX soubor nevidim. Vsichni pisou, ze hlavni vyhoda te nove aplikace je tzv; "location validation", tedy kontrola, zda lovite fakt na tom spravnem miste (a ne od stolu doma). Mozna tedy i ten GPX soubor muze se objevit, az budu kesim bliz. Ale dnes rano, kdyz jsem zkusmo "lovil" tech pet karlstejnskych, tak jsem nebyl v jejich blizkosti, lovil jsem od stolu (aniz bych pouzival Fake GPS).


  • 0

#329 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 744 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 7:18

Tak odkaz na stažení vidím u všech těch Lab sérií (na hlavní stránce série). Jak se dívám, tak někteří autoři nevyužili všech 5 možných LABek, ale udělali jen jednu.

 

A ještě více mne překvapuje, jestli se tyto Labky začaly objevovat tento měsíc (březen) vysoký počet jejich odlovů (Karlštejn - přes 600). Nevěřím, že by tam tolik lidí fyzicky bylo za prvních pár dní... A co jsem tak viděl web, tak stačí zjistit kód, který jde občas možná jen odhadnout. (nezkoušel jsem to, i když jsem měl to svrbění v prstu to vyzkoušet, jestli to jde, když říkali, jak to nepůjde).

 

EDIT: Jak se tak dívám, tak Muzeum geokešingu již bylo aktivní delší dobu, to jsem nevěděl...


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 13 březen 2019 - 7:35

  • 0

#330 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 10:11

Tak u toho Karlštejna jsem to u jedné otázky zkusil plácnout jen tak od stolu. Jde to...  :huh: 

Smazat takový 'log' se potom dá tady: https://labs.geocaching.com/logs


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#331 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 10:19

No, bylo by dobré se vrátit k tématu LAB vs. Geoget. Obecně aspekty se dají řešit o téma vedle.
  • 0

#332 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 10:24

A k tomu importu - zkusil někdo tu LAB prostě naimportovat k nějaké libovolné kesi, a pak ji editaci přepsat?

Už si sám nepamatuju, jestli jde změnit i ID, sedím zrovna v tramvaji. Nicméně i kdyby ne, tak to jde pak vyexportovat jako PQ, smazat v databázi, textovým editorem přepsat údaje v tom vyexportovanem GPX, a naimportovat zpět.

To jen jako nouzovka, než to udělám nějak pořádně.
  • 0

#333 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 10:31

Ja ten Karlstejn importoval prave tak, jak rikas. Zkusil jsem to s virtualni kesi, kterou nemam nalezenou a je take na Karlstejne (Strasidla....). Fungovalo to, ale, dost pochopitelne, to opravilo importovane labky udaji z te kese. Nejen tedy ID ale i jmeno vlastnika a datum zalozeni.


  • 0

#334 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 10:34

Už si sám nepamatuju, jestli jde změnit i ID...

 

Ano, jde rucne zmenit i ID.


  • 0

#335 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2019 - 23:33

Co jsem zjistil, tak ID musí vždy začínat písmeny GC, jinak se neukáže ikonka.
  • 0

#336 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2019 - 11:37

Ono to mozna nebude tak horke, protoze neni jiste, zda z tech novych (Adventure) labek budou i ty GPX soubory

 

Hledal jsem pokyny ohledne GPX souboru labek a nasel jsem jasna pravidla (drive jsem to prehledl). GS rika: "...GPX download functionality will ultimately be retired at some point in the future for lab caches." Takze vypada, ze ten import labek do GG bude muset fakt byt jiny - ale tezko si ted predstavuji, jak by se to mohlo udelat, kdyz budou vsechny informace o labkach jen v te mobilove aplikaci.


  • 1

#337 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2019 - 11:41

Pak nijak. Leda si je zanést ručně.


  • 0

#338 lusk665

lusk665

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 19:08

Po delsi dobe jsem do GG importoval nalezy z AD ze souboru fieldnotes.txt. Bohužel nalezy se v GG neoznačily. Při porovnání starší fieldnotes.txt jsem zjistil, že mají rozdílné kodování. Aktuální kodovani je UCS-2, předchozí bylo UTF-8. Po změně kodovani na UTF-8 v Notepad++ se nalezy importovaly.

Bylo by možno v GeoGetu upraviit import nebo je to strane a:Drake?

O GgDrake vím a používam ho, ale nekdy je/byl import pres fieldnotes.txt rychlejsi.


  • 0

62st - Sony Xperia X- a.Drake - GeoGet


#339 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 21:13

UCS-2 kodovani je podporovano od sameho zacatku, a zrovna nedavno jsem to kontroloval.

Overil jsi opravdu dukladne, ze se nalezy neoznacily? Treba se to jen hned neukazalo, a opakovany import to jen zviditelnil...


  • 0

#340 lusk665

lusk665

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2019 - 23:00

UCS-2 kodovani je podporovano od sameho zacatku, a zrovna nedavno jsem to kontroloval.

Overil jsi opravdu dukladne, ze se nalezy neoznacily? Treba se to jen hned neukazalo, a opakovany import to jen zviditelnil...

Opravdu jsem delal import opakovane, nic se neoznacilo. FN je v priloze.

Přiložený soubor (y)


  • 0

62st - Sony Xperia X- a.Drake - GeoGet






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama