Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.9.15

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
417 odpovědí na toto téma

#361 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 13:51

Ahoj, taky už vám místo šedivé google kešmapy najede pouze originální chybová hláška

"Jejda... Něco se pokazilo. Na této stránce se Mapy Google nezobrazily správně. Technické podrobnosti naleznete na konzoli JavaScriptu."?

Bez ohledu na typ browseru. Situace eskaluje, možná je to pomsta googlu za pokuty od EK..

Ach jo.


Tento příspěvek byl upraven od pjiy: 26 březen 2019 - 13:59

  • 0
Všechno je možný.

#362 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 14:13

Nevím o jakou jde mapu, z menu Zobrazit na mapě? Tam mi to jde. Nebo originální stránky Groundspeeku?

Ale Google si v poslední době dělá co chce (může, jsou to jeho data).

Keškomapa od Norberta mi v posledních dnech flashové streetview střídavě ukazuje a neukazuje, je to jak loterie. Ve FF už vůbec (FF evidentně flash blokuje za určitých podmínek, to není Googlem), v Chromu po každém spuštění ho musím povolit (to je taky politika Googlu, flash co nejdřív zaříznout), pak to jde, nebo nejde. A je spousta webových stránek, kde to píše, že nelze zobrazit správně, obrázek je negativní a překrytý okénkem. Chápu, že chtějí platit od velkých uživatelů, ale politika Dej nám číslo karty, my si strhneme podle provozu, do určitého limitu to máš zadarmo, ta asi spoustu autorů odradí, aby google mapy používali. Alternativy jsou. Bohužel to odnesou staré stránky, které autoři už neupravují, ale je na nich stále použitelný obsah.


  • 0

#363 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 14:16

Je to ta skvělá mapa Seznam-Mapa kešek. Ta Zobrazit na mapě z menu funguje.


  • 0
Všechno je možný.

#364 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 14:30

Ono uz chybi docela malo, aby zacala byt pouzitelna zcela nova mapa pro Geoget. Bez Googlu, a se zcela novym pojetim. Tak zkuste vydrzet.


  • 8

#365 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 14:32

Jasná Páka, vydržíme.


  • 1
Všechno je možný.

#366 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 351 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2019 - 21:40

Narazil jsem teď na takovou zvláštnost, že se mi při importu cachí do Geogetu - přes GC Live - nevyplnil sloupec území u cachí ve Francii, například GC1X2NW. To je Auvergne-Rhône-Alpes příliš dlouhý řetězec, nebo je chyba někde jinde?


  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#367 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 7:15

Uzemi je informace ziskavana z gc.com. Melo by to byt v LITE i FULL - jak jsi importoval nebo aktualizoval a jakou funkci?

 

Jedna vec je, zda je hodnota zobrazena ve sloupci a druha vec je, zda je v databazi. Koukal jsi na "prave mysitko na kesi" - Zmenit bod - prvni zalozka? Ja si kesku ted importoval a hodnotu tam mam. (Zalozil jsem si fantomovou kesku - ctrl+a, ctrl+c v prikazovem radku browseru se zobrazenou kesi - a pres prave mysitko aktualizoval FULL.)

 

Pokud tam hodnota je, pak je otazka, co jsi udelal po aktualizaci, kdyz se zobrazi statistika importu - pokud jsi nedal Zobrazit, tak klidne mohl zustat predchozi stav, takze treba i nic.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#368 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 9:38

Snažil jsem se to udělat přesně jako ty - čistá databáze, střed území na souřadnicích keše kterou jsi zadal, okolí 10km, všechny typy keší. Po stažení je vše v pořádku. A to jsem to zkoušel dvakrát - jednou jen stažení základních informací, podruhé komplet.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#369 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 10:53

Chtěl jsem po čisté instalaci bety přehodit na jiný datadir, důvodem bylo, že jsem ho nechtěl mít na C:, nemám tam moc místa a on má 2GB. Našel jsem po delším hledání, že se to dá nastavit v souboru geogetboot.ini, ale měl jsem problém ho založit, protože je to v programfilech, kam potřebuju admin účet. Sice ho mám, ale i tak to nechtělo jít. Nakonec jsem ho tam dostal. Někdo by mohl mít ale větší problémy. Moje blbost, měl jsem to instalovat jako portable, stejně je to beta, která se snad někdy překlopí do ostré verze. Vím, že to jde i spuštěním s parametrem. Problém jsem vyřešil, ale nejde to nějak jinak, uživatelsky? Vím, že to je okrajová funkce, kterou nemá smysl řešit do hloubky, kdo to potřebuje, má asi dostatečné znalosti a práva, aby to udělal. Ale do programfilů by uživatel vůbec neměl chodit. Ale dělají to i některé drahé profi programy.


  • 0

#370 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 11:11

Jsou 2 cesty:

  1. nastaveni v geoboot.ini (to popsane nemame, asi to neni uplne bezny postup, mozna prave kvuli tomu adresari, kde soubor ma byt)
  2. parametr -d v prikazovem radku nebo zastupnci na plose pripadne na hlavnim panelu, ...

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#371 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 12:18

Na zakladani a editaci souboru v Program Files musis mit prava. V dnesni dobe nestaci byt prihlaseny jako uzivatel s pravy administratora, ale musis to delat apliakci, kterou explicitne spustis "jako administrator". To jsme ale odbocili z diskuze Geogetu do diskuze k Windows.


  • 0

#372 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 12:58

No právě, já to udělal commanderem, kde ta práva asi už mám, i když jsem nepřišel na to, jak jsem je nastavil. A geogetboot.ini popsaný je, jinak bych netušil, že něco takového existuje.


  • 0

#373 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 13:06

A spustil jsi ten Commander pres prave tlacitko mysi, zvolenim volby "jako administrator"? Nebo upravil sis toho zastupce na Commandera, aby byl spousten jako administrator trvale? (pak se pres jeho ikonku zastupce objevi takovy ten znamy znacek stitu...)


  • 0

#374 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 13:14

No právě že ne. Jen se objevilo okénko, že program chce provádět změny na vašem PC, jako když něco instaluju, i když jsem "jen" kopíroval. Jo, a jde o FreeCommander portable, ne o TT. A zástupce NEMÁ zatrženo Spouštět program jako administrátor. Prostě, dobře že to vím, dosud mě nenapadlo to zkoušet. Z principu je to nebezpečná věc, ale to je veškerá práce pod administrátorskými právy. A dřív nic jiného nebylo.

Ale zpátky ke Geogetu.


  • 0

#375 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 13:22

Provadeni zmen v "Program Files" = "Instalace". ;)


  • 0

#376 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 351 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 16:41

Uzemi je informace ziskavana z gc.com. Melo by to byt v LITE i FULL - jak jsi importoval nebo aktualizoval a jakou funkci?

 

Jedna vec je, zda je hodnota zobrazena ve sloupci a druha vec je, zda je v databazi. Koukal jsi na "prave mysitko na kesi" - Zmenit bod - prvni zalozka? Ja si kesku ted importoval a hodnotu tam mam. (Zalozil jsem si fantomovou kesku - ctrl+a, ctrl+c v prikazovem radku browseru se zobrazenou kesi - a pres prave mysitko aktualizoval FULL.)

 

Pokud tam hodnota je, pak je otazka, co jsi udelal po aktualizaci, kdyz se zobrazi statistika importu - pokud jsi nedal Zobrazit, tak klidne mohl zustat predchozi stav, takze treba i nic.

Importoval jsem to přes "Stáhnout kešky", aktualizoval potom přes "Aktualizovat kešky". Zkoušel jsem to i na cachích v jiných státech/ jiných územích a tam mi to fungovalo, pokud jsem dal Aktualizovat, tak se to okamžitě zobrazilo aktualizované. Až na jednu výjimku, a to cache ve Francii / Basse Normandie.

Mám podezření, že to má něco společného se změnou rozdělení oblastí ve Francii v červnu 2018. Ve složce \AppData\Roaming\Geoget mám soubor countryid.txt z dubna 2018, ale nevím, kdy a k čemu je využíván. GeoGet mám aktuální, 2.9.15.786. Na druhou stranu v databázi je území uloženo jako řetězec a dá se ručně upravit.


Tento příspěvek byl upraven od Aviatik: 02 duben 2019 - 16:42

  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#377 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 17:56

Spravna verze je z 11.7.2018, a je velika presne 18041 bytu. Pokud si dobre pamatuju, tak asi v instalacce tohoto Geogetu je starsi verze. Mozna je na čase zkusit novejsi betaverzi. ;-)


  • 0

#378 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2019 - 19:22

Spravna verze je z 11.7.2018, a je velika presne 18041 bytu. Pokud si dobre pamatuju, tak asi v instalacce tohoto Geogetu je starsi verze. Mozna je na čase zkusit novejsi betaverzi. ;-)

Aha, to bude asi ono. To už je tak dávno, že si ani nevzpomenu že se něco takového muselo doplňovat


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#379 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 491 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2019 - 13:03

... to s temi LAbkami jsem prestehoval do samostatneho tematu. Tam mu to slusi mnohem vice. B)


  • 0

#380 JereGEO

JereGEO

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2019 - 21:15

Jde v té nové mapě v GeoGetu filtrovat? Tj. nechci třeba mysterky a nechci waypointy.

Pokud to nejde, jde nějak přehodit na původní mapu?


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama