Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

c:geo


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1954 odpovědí na toto téma

#1901 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2022 - 14:00

A jak by mi to vyřešilo problém přehozeného pořadí při zapomenutém zapsání offline logu do c:gea?


  • 0

#1902 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2022 - 8:28

A jak by mi to vyřešilo problém přehozeného pořadí při zapomenutém zapsání offline logu do c:gea?

Nijak. Asi jsem to vážně špatně pochopil - podle mě pokud si na některý den cache zaloguješ, už se budou další logy ten den řadit "za". Tj. pokud chceš správné pořadí, musíš si ten konkrétní den vždy pohlídat.


  • 0

#1903 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 480 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2022 - 11:19

Když vím, že jsem udělal chybu v pořadí a chci to mít správně, tak je tady pořád možnost vyexportovat FN jako texťák, čili nenahrávat ho ze c:gea rovnou na geocaching.com, a v tom texťáku upravit dané kešce datym/čas a dát ji na správné pořadí.

 

Já si FN exportuju vždy jako texťák, protože loguju čtyři rodinně nicky (a to bych se z toho opupínkoval) a tam upravuju kdo kde se mnou byl a nahrávám do jednotlivých účtů.


  • 1

#1904 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2022 - 12:46

A jak ten texťák pak nahráváš na gc.com?

Přes drafts/upload drafts?

 

(Možná je to úplně debilní dotaz, ale když jsem to už před delším časem pročítala, tak na odkaze Jak nahrávat koncepty to pojednávalo jen o GPS přístrojích,jak je připojit a kde tam hleat ten soubor. Že byto šlo i přes pc z obyč texťáku, mě vůbec nenapadlo. Myslela jsem, e na to musí být nějaká ta speciální zařízení jako GPS nebo mobil s aplikací.)


Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 05 srpen 2022 - 12:59

  • 0

#1905 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 774 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2022 - 13:06

A jak ten texťák pak nahráváš na gc.com?

Přes drafts/upload drafts?

 

 

Přesně tak, dělám to také tak. Ostatně jsem to psal o několik příspěvků výše ale nějak se to ignorovalo.


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#1906 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 480 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2022 - 13:54

A jak ten texťák pak nahráváš na gc.com?

Přes drafts/upload drafts?

 

Ano přesně tak.

A ještě k tomu exportu. V c:geu v tom poslednim kroku exportu davam vzdy "sdilet" a poslu si to na mail, at to nemusim nekde slozite hledat v telefonu.
 


  • 0

#1907 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2022 - 8:13

Přesně tak, dělám to také tak. Ostatně jsem to psal o několik příspěvků výše ale nějak se to ignorovalo.

No, hledala jsem, ale našla jsem akorát "A proč si to nezkusíš...  přenes do počítače, otevři Notepadem a můžeš zkoušet..." - Na což jsem odepsala, že nemám čas se s tím pleskat. Hledat, jak přenést do počítače, co kde přepsat, jak to zas dostat zpátky na web a zkoumat, co se změnilo nebo nezměnilo...

 

Na začátku jsem se ptala, jestli někdo neví, jak co udělat, když. Ta poslední odpověď od Beetovyho je první odpověď na mou otázku s jasně popsaným postupem.


  • 0

#1908 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 569 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2022 - 18:24

Seřadit offline logy teda asi nejde. Teď by mi stačilo, kdyby šel aspoň smazat. Prohodil jsem si pořadí dnešních dvou posledních keší a takhle bych to jednoduše napravil.
Takže dotaz: Lze v c:geo smazat offline log vybrané keše?
  • 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo


#1909 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2022 - 19:03

Seřadit offline logy teda asi nejde. Teď by mi stačilo, kdyby šel aspoň smazat. Prohodil jsem si pořadí dnešních dvou posledních keší a takhle bych to jednoduše napravil.
Takže dotaz: Lze v c:geo smazat offline log vybrané keše?

Určitě. Stačí třeba označit v historii a v nabídce vybrat "Smazat offline logy".


  • 0

#1910 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 569 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2022 - 19:28

Jo, to ale smaže kompletně všechny, ne? Mně by se hodilo, kdybych mohl vybrat konkrétní keš a její offline log smazat.


  • 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo


#1911 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 480 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2022 - 19:46

U dané keše offline log smazes. Mám c:geo v anglictine: Quick offline log / Clear
  • 2

#1912 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 569 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2022 - 20:27

Super, dík moc! Český překlad tam nabízí "Vyčistit", tak mě ani nenapadlo tím log mazat.  :unsure:


  • 1

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo


#1913 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2022 - 14:17

Už tu ten dotaz byl, i s návodem. :-)

http://www.geocachin...63-cgeo/page-93


  • 0

#1914 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 569 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2022 - 20:07

Jo, dost možná jsem to i četl, ale protože jsem to tenkrát ještě nepotřeboval, v hlavě mi to neutkvělo... Teď už to tam (snad) zůstane.  :)


  • 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo


#1915 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2022 - 21:03

Jak si mám z mapy odpíchnout délku fotbalovýho hřistě?

Prozatím to dělám za pomocí té nové fičury co umožňuje píchat trasu do mapy i mimo keše. Nejdřív vymažu individuální trasu, pak píchnu na začátek hřiště, to si nechám přidat na trasu, pak to samý na konci hřiště, načež se zobrazí ta jeho délka. No ale problém je v tom, že si musím smazat tu individuální trasu.

Jak se to teda má dělat správně? Jak odměřit délku fotbalového hřiště? Nebo i třeba vzdálenost mezi keškovými waypointy.

Dva prsty jak v mapy.cz nefungují. A stejnak by to pro tento úkol bylo příliš nepřesný.


  • 0
> Body nesmrdí <
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#1916 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2022 - 17:14

C:geo primárně není určené na takovou práci s mapou. Na zaměřování bodů, měření délek a ploch na mapě bych doporučil Locus. V c:geo asi jedině přes tu individuální trasu měřit.
  • 0

#1917 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2022 - 6:41

Nebo mapy.cz., moje mapy, uložit si body a pak mezi nimi změřit vzdálenost.


Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 13 září 2022 - 6:41

  • 0

#1918 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 714 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2022 - 7:38

Mapy.cz umí měřit vzdálenosti i bez ukládání bodů. Stejně třeba mapy z Marushky z Nahlížení do katastru. Nebo i mapy z geocachingu při používání doplňku GME. Je to naprosto běžná funkce. C:geo neznám a nevím, proč to tam není, asi to není tak důležitá funkce pro to, na co je určeno. Alternativ je hodně. Na PC. Na telefonu může být problém trefit se prstem přesně tam, kam chci.


  • 1

#1919 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2022 - 8:11

Mapy.cz to umí i bez ukládání bodů, ale pokud se k tomu chcceš vrátit a mít to přesně zaměřené, je lepší si ty body ukládat.


  • 0

#1920 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 164 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2022 - 17:49

V c:geo to jde změřit, přestože to primárně neni funkce k tomuto účelu.
Zvětši si mapu na maximum, jdi na místo odkud chceš měřit, nech chvíli ustálit GPS. Potom na mapě píchni na místo kde stojíš a z menu výběr "Vytvořit uživatelem definovanou keš". Tu nějak pojmenuj, ulož to, znovu na bod ťukni a jdi na druhý bod. Bude se ti načítat vzdálenost od toho prvního bodu
  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama